Molina-Alto Tajo

Geoparc Mundial de la UNESCO

Situat a la part oriental de la província de Guadalajara, el Geoparc Molina-Alto Tajo, amb una densitat de població de 2 habitants per quilòmetre quadrat, sembla haver estat tocat per la màgia. Els seus paisatges naturals, en els quals l'ésser humà amb prou feines ha deixat empremta, s'alien amb una geologia espectacular per explicar-nos 650 milions d'anys de la història de la Terra.

GEOPARC COMARCA DE MOLINA - ALTO TAJO

En aquest Geoparc Mundial UNESCO trobaràs una naturalesa en estat pur on conèixer la història de la Terra i observar com l’ésser humà s’ha adaptat en harmonia a la seva geodiversitat i biodiversitat des de temps ancestrals.

Un territori solcat per una bellíssima xarxa de canons i gorgues, als vessants de la qual, apareixen apilats els capítols de la història de la Terra en forma de capes de roques. Alhora, allotgen multitud d’ecosistemes i exemples de com els seus habitants han fet ús dels recursos naturals al llarg de la història de manera sostenible.

Visitant els poblats celtibers, podràs conèixer com els pobles preromans van aprofitar els recursos naturals amb gran enginy. A través dels seus castells també observaràs sorprenents exemples d’adaptació al paisatge en harmonia amb el medi.

Cada estació de l’any és especial i diferent en aquest Geoparc: a l´hivern la netíssima atmosfera genera sorprenents jocs de llum. La primavera és una explosió de biodiversitat que ens envoltarà aclaparant els sentits. A l’estiu ens sentirem privilegiats de respirar puríssimes aromes fresques i a la tardor els colors brollen dels racons més inesperats

La rica xarxa de valls i gorges posa al nostre abast una prodigiosa diversitat biològica on observar el funcionament de multitud d’ecosistemes.

La completa xarxa de serveis d’hostaleria et permetrà gaudir dels seus paisatges, tradicions i la deliciosa gastronomia local; També practicar el turisme actiu o l’observació astronòmica en un cel amb una qualitat immillorable.

Submergeix-te en la història de la Terra i la de l'ésser humà

Santuario del Barranco de la Hoz del Río Gallo

Primavera en Molina de Aragón

Roca de la Aguja de la Gitana

Estratotipo de Fuentelsaz

Edificio tobáceo de Aguaspeña

Mirador del Tajo

Puntales de los Milagros

Castillo de Zafra

Geoparque Comarca de Molina-Alto Tajo

Xarxes Socials