Lanzarote y Archipiélago Chinijo

Geoparc Mundial de la UNESCO

El Geoparc Mundial de la UNESCO Lanzarote y Archipiélago Chinijo és geologia en estat pur, però és més que això, aquest conjunt d'illes volcàniques ofereixen una combinació perfecta entre la natura i l'art.

Geoparc Mundial de la UNESCO Lanzarote y Archipiélago Chinijo

Les illes van veure la llum fa uns 15 milions d’anys, i des de llavors s’han intercalat períodes d’erupcions amb períodes erosius generant paisatges amb gran quantitat de contrastos. Però és durant els anys 1730-1736 quan es produeix una de les erupcions més singulars al Planeta Terra, l’erupció de Timanfaya. Una gran part dels materials i formes generades durant aquests sis anys es troben dins dels límits del Parc Nacional de Timanfaya i és possible la seva visita.

El Geoparc ocupa una extensió total de 2.500 km2. Al seu interior es troba l’illa de Lanzarote, els illots que formen l’arxipèlag Chinijo (la Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Roque del Este i Roque del Oeste) i una superfície considerable d’àrea submergida que contribueix aportant més geodiversitat al Geoparc.

Els Centres d’Art, Cultura i Turisme del Cabildo de Lanzarote són un model turístic de referència internacional que van ser construïts de la mà dels artistes César Manrique i Jesús Soto. Defineixen una xarxa d’espais pensats per emocionar i gaudir del patrimoni geològic i cultural del geoparc. S’hi conjuga l’art i la naturalesa des del respecte a la geodiversitat i la biodiversitat als enclavaments elegits per a la seva ubicació. Et convidem a que visitis les Montañas del Fuego, la Casa-Museo del Campesino, la Cueva de los Verdes, els Jameos del Agua, el Mirador del Río, el Jardín de Cactus i el MIAC-Castillo de San José.

El Geoparc us convida a visitar-nos, les nostres portes estan obertes tot l’any, gaudeix de la nostra eterna primavera contemplant paisatges volcànics únics, de la gastronomia volcànica, els nostres vins de malvasia. Practica esport a l’aire lliure i submergeix-te en les aigües cristal·lines que acaricien les nostres costes.

SEMPRE HI HA ALGUNA COSA NOVA PER DESCOBRIR

Cueva de los Verdes

La Graciosa

La Geria

El Golfo

Punta Mujeres

Timanfaya

El Jable

Haría

Geoparque Lanzarote y Archipiélago Chinijo

Xarxes Socials